Imke Courtois nuanceert na kritiek op analysewerk

Imke Courtois nuanceert na kritiek op analysewerk
Foto: © photonews

Imke Courtois is een echt voetbaldier. De speelster van Standard en de Belgian Red Flames analyseert ook op het EK voor de VRT. Haar analyses op televisie werden afgelopen week zwaar aangepakt door critici op twitter.

"Ik neem mijn eigen voetbalervaring mee in mijn analyses. Doordat ik een vrouw ben, beleef ik het voetbal toch wat anders", gaf ze aan bij TV Story. "Het vrouwenvoetbal lijkt enorm op het mannenvoetbal, maar het is toch een andere beleving. Dat kan me enkel helpen in mijn analyses."

Toch kwam ze deze week even in het oog van een twitterstorm omtrent haar analyses en een interview in de auto, omdat ze niet tijdig op een afspraak geraakte op de radio. "Ik was bezig met voorbereidingswerk voor analyses op de VRT, waardoor ik een afspraak van een maand geleden was vergeten. Dat is niet van mijn gewoonte en we vonden uiteindelijk een ludieke oplossing."

Courtois daarop afrekenen zou te kort door de bocht zijn. Dat willen ook wij gerust toegeven. De analiste en voetbalster beleeft allerminst een moeilijke week en laat al dan niet negatieve tweets aan haar voorbijgaan. De komende weken zal ze bij verschillende wedstrijden nog opduiken om haar analyses te geven op dit EK in Frankrijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties