Het rapport van de vrouwen van Genk

Het rapport van de vrouwen van Genk
Foto: © Jill Delsaux

Het eerste seizoen in de Super League zit erop. Hoog tijd voor een terugblik dus. Elke maandag leggen wij een ploeg op de rooster en wikken en wegen we hun seizoen. Deze week: Ladies Genk.

Rapport: geslaagd

Genk werd de voorbije drie jaar beschouwd als een topper in de eerste nationale van het vrouwenvoetbal, maar de Super League is natuurlijk iets anders.

Nu al optornen tegen Gent, Lierse, Standard of Anderlecht? Dat bleek net iets te moeilijk. Maar net als Heist en Genk wisten ze wel OH Leuven af te houden.

Werkpunt: constanten zoeken

Er zaten topwedstrijden bij, maar ook een aantal wedstrijden die nergens naar leken. Ladies Genk had dit seizoen wel wat te kampen met blessures.

In play-off 2 deden ze het ook goed, maar tegen Tienen verloren ze uiteindelijk toch nog. Ook dat zijn werkpuntjes naar volgend jaar toe: constanten zoeken. Met onder anderen Lien Mermans haalden ze wel al wat extra ervaring binnen.

Ambities: rustig seizoen

Volgend jaar liggen de ambities iets hoger bij alle teams. "Niet gaan voor de top-4 is natuurlijk een beetje dom als er maar zeven teams zijn", vond ook Hanne Merkelbach van Genk.

"We weten waar we moeten aan werken en we gaan voluit om onze doelen te bereiken. Dat doe ik zelf persoonlijk ook. Waar we dan stranden? Dat zien we dan wel weer!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties