Het rapport van de vrouwen van Gent

Het eerste seizoen in de Super League zit erop. Hoog tijd voor een terugblik dus. Elke maandag leggen wij een ploeg op de rooster en wikken en wegen we hun seizoen. Deze week: Gent.

Rapport: grote onderscheiding

AA Gent was ooit een kneusje in de BeNe League en dat is niet eens nog zo lang geleden. Maar ondertussen heeft het team zich opgewerkt naar een gedegen (sub)topper in het Belgische vrouwenvoetbal.

Met beperkte middelen streden ze afgelopen seizoen lang mee met de 'grote clubs', dit seizoen kan er misschien geoogst worden. Aan inkomende zijde werden enkele versterkingen binnengehaald.

Werkpunt: constanten inbouwen

Bij de vrouwelijks Buffalo's is het heel goed als het goed is, maar soms kent de club nog wat mindere wedstrijden of weken. Daarin gaan dan te veel punten verloren die in de eindafrekening het verschil maken tussen 2e of 4e.

Er een heel seizoen staan, dat wordt - zeker nu de play-offs zijn afgeblazen - het werkpunt. En dan lijkt alles plots helemaal mogelijk, zelfs wie weet een titel. Gent is allerminst verzwakt deze zomer.

Ambities: nog beter doen

Elk seizoen is de ambitie bij Gent zo'n beetje dezelfde: beter doen dan het seizoen ervoor. Stunten tegen de toppers, degelijkheid tonen tegen de mindere goden. En wie weet volgt dan ooit de oppergaai, of al eens een eerste prijsje.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties