Belgian Red Flames oefenen tegen Duitsland: "Willen hen ook de kans geven"

Belgian Red Flames oefenen tegen Duitsland: "Willen hen ook de kans geven"
Foto: © photonews

De beloftevolle Red Flames U23 zullen begin augustus een oefenpartij spelen tegen de U20 van Duitsland. Dat heeft de KBVB laten weten.

De U23 van de Belgian Red Flames spelen uiterst uitzonderlijk nog oefenwedstrijden, omdat het leeuwendeel van de A-kern zelf ook onder de 23 is.

Toch gaan ze nu in op een uitnodiging van de U20 van Duitsland voor een prestigieus oefenduel. De Duitsers beginnen aan hun voorbereiding op het WK U20 in Papoea Nieuw-Guinea in november.

Graag zien hoe de speelsters de tussenperiode zijn doorgekomen -

Ives Serneels

"Vanaf U19 is de sprong naar de Belgian Red Flames vaak groot. We willen ook de speelsters die niet meteen de aansluiting vinden de kans geven om zich verder te ontwikkelen richting A-ploeg", aldus bondscoach Ives Serneels in een reactie.

“We willen graag zien hoe de speelsters de tussenperiode zijn doorgekomen en maken van de gelegenheid gebruik om heel wat Red Flames aan het werk te zien”, besluit Serneels.

Op woensdag 10 augustus spelen beide teams in Tubeke om 15 uur tegen elkaar op het nationaal voetbalcentrum. Allen daarheen dus, want de toegang is helemaal gratis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties