Duitsland is Olympisch kampioen

Duitsland is voor het eerst in zijn geschiedenis Olympisch kampioen vrouwenvoetbal geworden. Het kan vanavond ook nog bij de mannen winnen en de kroon op het werk zetten. In de finale werd Zweden geklopt.

Na een gesloten eerste helft - met een paar kansen aan beide kanten - hadden we nog geen doelpunten gezien, maar meteen na de koffie kwam daar verandering in.

Marozsan kwam, zag en overwon met een lepe pegel in de verste hoek, Lindahl helemaal geklopt. Een kwartiertje later werd een vrije trap van alweer Marozsan via de paal in eigen doel gewerkt door Sembrant.

De Zweden kwamen daarna nog opzetten en de aansluitingstreffer viel snel. Een goed uitgespeelde aanval over rechts, Blackstenius als een echte spits waar ze moest zijn. De 2-2 hing nog enkele keren in de lucht, maar verlengingen kwamen er niet.