De laatste rechte lijn naar nieuw seizoen Super League is ingezet

De laatste rechte lijn naar nieuw seizoen Super League is ingezet
Foto: © Louis Evrard

We zijn stilaan klaar voor het tweede seizoen in de Super League. In het eerste seizoen kregen we door het systeem met play-offs een erg spannend einde, dat wordt dit jaar opnieuw anders. Het wordt zaak om het algemeen niveau in de gaten te houden.

Speelsters waarvoor we naar het stadion kwamen (De Caigny, Odeurs, Philtjens, Coryn, Demeyere, De Gernier, Crammer, ...) zijn er stuk voor stuk niet meer bij dit jaar. De meesten onder hen trokken naar het buitenland, het niveau van de Belgische competitie garanderen wordt dan ook het moeilijkste.

Lierse stopte bovendien, waardoor we het dit seizoen met zeven teams moeten doen in vier rondes en dus in totaal 24 wedstrijden voor elke ploeg. De spankracht van de play-offs verdwijnt zo na een jaartje, al zien hoogwaardigheidsbekleders liever een systeem dat voor enkele jaren kan tellen.

Niveau bewaken

Veel zal afhangen welke teams uit eerste nationale (Zulte Waregem?) volgend jaar wél de stap naar de Super League willen zetten. Tot dan doen we het met 7 ploegen, waarbij op papier enkele teams sterker zijn dan de andere. Maar in een viervoudige competitie is het ook zaak om geen punten te laten liggen tegen de 'kleintjes'. Dat is de opdracht van de toppers.

Deze week zullen we in prognosevorm ons mening laten schijnen op hoe klaar alle ploegen van de Super League zijn voor het nieuwe seizoen. Vrijdag begint het échte werk dan met Racing Genk tegen Anderlecht, de opener van het seizoen. Standard is op speeldag 1 bye en speelt deze week voorrondes Champions League.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties