Tine De Caigny meteen in vorm in Noorwegen: "Wil me tonen"

Tine De Caigny meteen in vorm in Noorwegen: "Wil me tonen"
Foto: © Facebook.com/BelgianRedFlames

Het komende jaar gaan er meer Belgian Red Flames dan ooit in het buitenland uitkomen. Zo ook Tine De Caigny, die Lierse inruilde voor een avontuur in Noorwegen. Ondertussen scoorde ze zelfs al haar eerste doelpunt.

De Caigny testte bij Jena en stond in de belangstelling van verschillende clubs in binnen- en buitenland, maar uiteindelijk koos ze voor Noorwegen en meer bepaald Valerenga.

Daar treft ze met David Brocken een Belgische coach, terwijl ze met Tine Schrijvers ook een landgenote in de ploeg heeft: "Maar dat heeft niet meegespeeld in mijn keuze voor Valerenga, al is het natuurlijk prettig dat je soms eens iets in het Nederlands kan zeggen of vragen."

De Caigny werd afgelopen seizoen belofte van het jaar - hier op de foto naast Tessa Wullaert

De echte reden was de functie die Brocken voor De Caigny in petto had: eentje op het middenveld. Verschillende teams zien in de sterke De Caigny eerder een verdedigster, maar op haar 19 wil de Belgian Red Flame vooral nog bijleren.

Spelen, trainen, fitnessen (alle faciliteiten zijn in de buurt in Oslo): het wordt een belangrijk jaar voor De Caigny. "Ik wil fit en scherp zijn het hele seizoen. Ik wil me tonen in deze toffe groep met een leuke sfeer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties