Drama op het Lisp: ook tweede team Lierse Vrouwen trekt stekker eruit

Redactie
| 0 reacties
Drama op het Lisp: ook tweede team Lierse Vrouwen trekt stekker eruit
Foto: © Louis Evrard

Het was enkele maanden geleden al slecht nieuws voor het vrouwenvoetbal in België toen bleek dat Lierse stopte met betaald vrouwenvoetbal. Ze gingen meer inzetten op de jeugd, maar ook dat verhaal is nu deels geschreven. Enkel de U13 en U16 resten nog ...

Lierse werd afgelopen seizoen nog bekerwinnaar en deed ook mee aan play-off 1. Toch trok het enkele maanden geleden al de stekker uit het 'betaald voetbal'.

"Lierse zal volgend jaar niet langer aantreden met een vrouwenploeg in de hoogste klasse. Na het stopzetten van De Bene League, en het verdwijnen van andere tegenstanders, denk maar aan Club Brugge, was dit geen onlogische beslissing", klonk het toen in een persbericht van Lierse.

De beloftenploeg in eerste nationale zou een belangrijkere rol krijgen in het verhaal op het Lisp. Maar niets is minder waar: na een forfait op speeldag 1 is er nu besloten om algemeen forfait te geven. Dat heeft onze redactie uit een betrouwbare bron dicht bij de club vernomen.

Eerst leek het er nog op dat de speelsters weliswaar met een kleine ploeg vol youngsters van 15 tot 18 jaar gingen proberen aan te treden tegen Zulte Waregem, maar dat plan is nu definitief van de baan. De U13 en U16-teams blijven bestaan, speelsters ouder dan 16 jaar zijn vanaf heden vrije speelsters.

Het nieuws is nog niet officieel naar buiten gebracht door de club, maar mag eerstdaags verwacht worden. Met oog op de match van zaterdag tegen Zulte Waregem is het ook voor Essevee belangrijk om snel officieel nieuws te weten om te weten of ze zich al dan niet op deze match hoeven voor te bereiden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties