Belgen schitteren in Franse Ligue 2: "Niveau zeker niet lager dan in België"

Belgen schitteren in Franse Ligue 2: "Niveau zeker niet lager dan in België"
Foto: © photonews

Het waren drukke en moeilijke weken voor Jana Coryn, maar tussendoor vond ze toch nog de kracht en de moed om in de Franse Ligue 2 tegen Reims haar eerste doelpunt van het seizoen te maken. Morgen volgt al een belangrijke klepper.

"De match tegen Arras was meteen een serieus duel, een derby tegen de nummer 2 van vorig seizoen. We konden die match nipt winnend tot een goed einde brengen. Vorige week tegen Reims liep het goed", aldus Jana Coryn in gesprek met Voetbalkrant.com.

Zondag volgt een belangrijk duel: "Rouen heeft net als wij al 6 op 6 gescoord, dus het is een duel om de leidersplaats. We zijn goed voorbereid op dat treffen en willen er vol voor gaan."

"Er staat een Belgische as en het loopt voorlopig goed"

Het Belgisch trio doet het wonderbaarlijk goed in de Franse competitiestart. "Er staat inderdaad een leuke, Belgische as", lacht Coryn. "Maud Coutereels heeft heel wat ervaring achterin, dan heb je Silke op het middenveld en ik voorin. Tot nu hebben we alledrie het al goed gedaan."

En ook al speelt Coryn 'maar' in de Franse tweede klasse, toch kan ze niet klagen van de omkadering: "Integendeel, Lille is bij de mannen een echte topclub en ze doen er ook alles aan om de vrouwenploeg zo professioneel mogelijk te omkaderen. Als ik onze voorbereiding vergelijk met in België: echt top!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties