Alweer drie Belgische doelpunten bij Lille: "Hopelijk erbij op het EK"

Alweer drie Belgische doelpunten bij Lille: "Hopelijk erbij op het EK"
Foto: © photonews

Jana Coryn, Silke Demeyere en Maud Coutereels waren er tijdens de EK-kwalificatiecampagne vaak bij in de selectie van de Belgian Red Flames. In Servië en thuis tegen Engeland waren ze er alle drie niet bij, ook al draait het bij Lille wel bijzonder goed voor het trio.

Het Belgisch trio doet het wonderbaarlijk goed in de Franse competitiestart. "Er staat inderdaad een leuke, Belgische as", gaf Jana Coryn al aan. "Maud Coutereels heeft heel wat ervaring achterin, dan heb je Silke op het middenveld en ik voorin. Tot nu hebben we alledrie het al goed gedaan."

Ook dit weekend werd gewonnen van Rouen, goed voor 9 op 9 in de competitie. Maud Coutereels maakte opnieuw twee goals, terwijl ook Jana Coryn haar tweede van het seizoen binnenprikte. Een goed seizoen draaien, het zal ook nodig zijn met oog op de grote droom: het EK in Nederland halen.

"We waren er meermaals bij tijdens de EK-kwalificatie, dus het was wel een ontgoocheling dat we er nu alledrie niet bij waren tegen Servië en Engeland. Maar dat is een keuze van de bondscoach, het is nu aan ons om tijdens het seizoen te bewijzen dat we toch ons steentje kunnen bijdragen aan de nationale ploeg."

Het EK is namelijk een droom: "Natuurlijk, iedereen wil daarheen. We hebben er jaren voor gewerkt met heel de ploeg, dus iedereen zal er heen willen." De plaatsjes worden in ieder geval duur, bondscoach Ives Serneels heeft de komende maanden nog wel enkele knopen door te hakken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties