Ons team van de week in de Super League: Gent en OH Leuven maken de dienst uit, ook Genk, Anderlecht en Heist krijgen vertegenwoordiging

Ons team van de week in de Super League: Gent en OH Leuven maken de dienst uit, ook Genk, Anderlecht en Heist krijgen vertegenwoordiging
Foto: AVL

Speeldag 8 in de Super League is helemaal voorbij, hoog tijd om dus even terug te blikken naar de bepalende speelsters van de drie wedstrijden. En dat doen we zoals bij de mannen met een veldje.

Doelvrouw:

In doel posteren we deze week Sofie Van Houtven onder de lat. Ze moest tegen Anderlecht meermaals met een puike redding uitpakken en redde zo een puntje voor haar team in Tubeke.

Verdedigsters:

Veel verdedigsters vonden we niet deze speeldag, want er was vooral veel aanvallend geweld. Charlotte Tison is echter een verdedigster van natuur en krijgt zo een stekje hier op het veld, terwijl Laura Deloose ook opnieuw bewees wat ze in haar mars heeft. Annelies Menten hielp Genk ook mee aan een puntje.

Middenveld

Het middenveld dan, waar vooral de sterkte van OH Leuven opviel deze week. Petra Baldewijns en Jana Janssens krijgen voor hun zege tegen Heist een stekje in ons team. Margaux Van Ackere was - voor ze uitviel met een blessure - erg belangrijk voor haar ploeg, Hanne Van De Goor was een lichtpuntje bij Heist.

Aanvalsters

In de aanval kiezen we voor drie speelsters. Elena Dhont was opnieuw erg gevaarlijk op haar flank, al waren er met De Frère en ook bij Heist nog enkele interessante profielen op die plaats. Ook Lore Asselberghs en Amber Maximus krijgen een verdiende nominatie.

Het team ziet er dan als volgt uit:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties