Flames achter 'gesloten deuren' tegen Rusland, niet zo'n groot probleem

Redactie
| 0 reacties
Flames achter 'gesloten deuren' tegen Rusland, niet zo'n groot probleem
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames beginnen deze week aan hun voorbereidingscampagne richting het EK 2017 in Nederland. Deze week wordt geoefend tegen Rusland. En die wedstrijden zijn achter gesloten deuren, een bewuste keuze.

Donderdagavond om 19.30 uur en zondagmiddag om 15 uur staan twee duels op het programma tegen de Russische nationale ploeg, die een weekje in ons land vertoeft. Officiële oefenwedstrijden, maar in Tubeke en dus niet open voor (het grote) publiek. Is dat jammer voor de fans van de Red Flames die wilden komen zien? Ja, maar de zaak buiten proportie opblazen hoeft ook allerminst.

Om te beginnen: het nationaal voetbalcentrum is Den Dreef niet. Met een tribune van zowat 500 zitjes zou de wedstrijd erg snel uitverkocht kunnen zijn. En de veiligheid garanderen is anno 2016 ook erg belangrijk. De voorbije maand waren ook de meeste trainingen van de Rode Duivels in Tubeke gesloten voor publiek om onder meer diezelfde redenen.

Dat het bondscoach Ives Serneels en zijn staf in staat stelt om in de luwte zijn ruime selectie (met ook de terugkerende Coutereels, Coryn, Evrard en Blom) enkele dagen aan het werk te zien en uit te testen in twee oefenwedstrijden? Een extra, mooi meegenomen bonus. Sowieso is Rusland niet de meest indrukwekkende tegenstander om tegen te sparren. Dan kan je al eens iets uitproberen.

Op de Algarve Cup dartelden Wullaert, Cayman en co al over de Russen. Op het EK kunnen we ze ook niet tegenkomen in de groepsfase, want ook zij zitten in pot 4. Voor de fans is er ook geen reden tot paniek, want in november staan er leuke duels op het programma tegen Nederland (24/11, 19.45 uur aan Den Dreef in Leuven) en Denemarken (28/11). Dan kunnen ze hun favoriete speelsters wél voluit komen aanvuren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties