Overzicht: Carrasco scoort als invaller, Nainggolan wint

Overal in Europa is er weer actie op de velden. En ook dit weekend komen we er Belgen en oud-spelers van de Belgische competitie tegen. Een overzicht.

Manchester United-West Ham: 1-1

Manchester United kon niet de bovenhand nemen tegen West Ham en lijdt opnieuw puntenverlies. Maar de assist van Paul Pogba, zijn eerste voor Man U, vanop 50m op het hoofd van Ibrahimovic was wel een pareltje.

Southampton-Everton: 1-0

De eindstand stond al in de eerste minuut op het bord. Lukaku kwam dus niet tot scoren en pakte nog een gele kaart. Ook de invalbeurt van Mirallas kon het tij niet keren.

Krasnodar – Zenit Sint-Petersburg: 2-1

Axel Witsel Nicolas Lombaerts waren met Zenit onderweg naar een overwinning, tot de gelijkmaker viel in blessuretijd en in minuut 90+5 kon ex-Genkenaar Okriashvili zijn team zelfs nog de drie punten bezorgen.

Osasuna-Atlético Madrid: 0-3

Bij de Colchoneros begon Yannick Ferreira Carrasco vanmiddag op de bank. Hij viel in na 66 minuten bij 0-2 en zette de 0-3 eindstand op het bord.

Palermo-Lazio: 0-1

Tegen het in degradatienood verkerende Palermo was het ex-Genkenaar Milinkovic-Savic die de Romeinen op het halfuur verloste. Jordan Lukaku speelde het laatste halfuur mee. Voor de Rode Duivel waren het de eerste speelminuten in het Lazio-shirt sinds 7 oktober. Ex-Anderlechtspeler Lucas Biglia maakte de wedstrijde vol bij Lazio.

Genoa-Juventus: 3-1

Een heleboel records in de Serie A zijn ineens gesneuveld voor Juventus deze namiddag. Na amper een halfuur stonden ze al drie goals in het krijt en was de match gespeeld.

• De laatste keer dat Juve drie goals tegen kreeg in de eerste helft was in 2005
  • Eerste keer drie tegengoals sinds 2013
  • Eerste nederlaag met meer dan één goal sinds 2014

Caen-Guingamp: 1-1

Nill De Pauw kwam bij Guingamp van de bank en bezordge zijn team vijf minuten voor het einde nog een punt. Bij Caen stond Santini in de basis.

Liverpool-Sunderland: 2-0

In Liverpool-Sunderland was het Divock Origi die de ban brak voor de Reds. Origi scoorde een kwartier voor het einde, nadat hij in de eerste helft was ingevallen. Bij de bezoekers maakte Denayer de 90 minuten vol terwijl Januzaj tien minuten voor het einde mocht opdraven.

Simon Mignolet zag vanop de bank hoe zijn vervanger Karius een doeltrap omzette in een hoekschop...