Vanmechelen toont zich bij de Belgian Red Flames met wereldgoal: "Maar ik moet hard blijven werken"

Tim Bex
Tim Bex
| 0 reacties
Vanmechelen toont zich bij de Belgian Red Flames met wereldgoal: "Maar ik moet hard blijven werken"
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames speelden maandagavond een oefenmatch tegen Denemarken, een ploeg die ze ook op het Europees Kampioenschap tegenkomen in de groepsfase. België verloor de wedstrijd met 1-3, maar het doelpunt van Davinia Vanmechelen was wel een pareltje.

"Ik zag de keepster uit haar goal staan en kreeg de ingeving om haar te lobben", verklaart Vanmechelen na de match over haar doelpunt. "Dat heeft dan uiteindelijk goed uitgepakt. Dit doelpunt is natuurlijk niet alleen mijn verdienste, maar dat van de hele ploeg."

Voor Vanmechelen was het de eerste keer dat ze zich echt kon tonen aan bonscoach Ives Serneels. Tegen Nederland mocht de speelster van Standard invallen in de extra tijd, nu kreeg ze ruim een half uur om zich te bewijzen. En dat deed ze, maar ondanks haar sterke invalbeurt gingen de Belgen toch onderuit.

We herpakken ons in de tweede helft. Jammer dat we twee doelpunten slikken op de counter

“In de eerste helft speelden we helemaal niet goed en hadden de Denen het overwicht", legt de 17-jarige middenveldster uit. "Maar in de tweede helft herpakken we ons en hebben we ook het balbezit en enkele goede kansen. Het is jammer dat we twee tegendoelpunten slikken op de counter.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties