Huidige generatie Flames op recordkoers: Cayman en Coutereels in top-5, Wullaert rondt prachtige kaap

Huidige generatie Flames op recordkoers: Cayman en Coutereels in top-5, Wullaert rondt prachtige kaap
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames speelden tegen Nederland en Denemarken twee oefenduels. En zo deden tal van speelsters er opnieuw enkele caps bij, waardoor ze opschuiven in het klassement aller tijden.

Volgens de cijfers van de KBVB is Femke Maes momenteel nog steeds de vrouw met het meeste aantal caps ooit: 86. Maar Aline Zeler is afgelopen week genaderd tot op 1 cap, dus in 2017 zal ze behoudens ongelukken erop en erover gaan. Met de Algarve Cup en een Ek voor de boeg kan de kaap van de 100 misschien zelfs nog worden gerond.

Op 3 in het klassement aller tijden Heleen Jaques, die haar aantal van 66 naar 68 wist te verbeteren en zo volgend jaar een shirt met 75 op mag gaan verwachten. Lorca Van De Putte kreeg na de match tegen Nederland haar shirt met 50 caps, terwijl Tessa Wullaert tegen Denemarken al haar 50e interland speelde. Zij is amper 23 en lijkt dus binnen enkele jaren het record op haar naam te zullen schrijven.

Janice Cayman en Maud Coutereels tenslotte speelden tegen Denemarken hun 60e interland en komen zo naast Wendy Migom en Dorine Delombaerde op een gedeelde vijfde stek in het algemeen klassement. Ook zij kunnen daar in 2017 nog flink wat interlands gaan bijlappen, waardoor de huidige generatie Flames steeds dominanter lijkt te gaan worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties