EK was geen hoofddoel, maar 'plots' is Daniëls opnieuw Red Flame: "Dromen mag"

EK was geen hoofddoel, maar 'plots' is Daniëls opnieuw Red Flame: "Dromen mag"
Foto: © Louis Evrard

Yana Daniëls werd in 2016 opnieuw voetbalster. Na maanden trainen bij dokter Maesschalck begon ze ook bij Anderlecht te trainen. Voor 2017 had ze wel enkele doelstellingen, maar het gaat allemaal hard.

Door de blessure van Tine Schryvers - zij mist het EK in Nederland - zit bondscoach Serneels in de aanval opnieuw wat krapper. Yana Daniëls was in de jaren 2013 tot 2015 steevast een optie bij de oefenmeester van de nationale ploeg. De aanvalster heeft dan ook iets wat vele anderen niet hebben: leepheid.

Ook afgelopen week wist ze in Genk opnieuw een strafschop uit te lokken, waar vele anderen amechtig zouden proberen staan. Bovendien doet ze het prima en speelt ze bij paars-wit alsof er nooit een erg lange periode van blessureleed is geweest. Helemaal terug op haar topniveau van toen? Nog niet, maar de steile opmars is wel bezig.

En dus is ze nu ook opnieuw een Belgian Red Flame en mag ze toch wat gaan dromen van het EK. "Ik droom van het EK, dat doet iedereen en dat mag ook", gaf Daniëls ons bij haar comeback bij Anderlecht drie maanden geleden al aan. Al was het toen nog geen einddoel voor haar.

"Mijn wensen voor 2017? In de eerste plaats gewoon voetbal kunnen spelen en Anderlecht kunnen dienen. Ik hoop dat ik mijn steentje kan bijdragen voor paars-wit." Vooral terug voor haarzelf op topniveau komen was voor haar het belangrijkste. Een selectie tegen Spanje en Schotland is alvast een nieuwe stap in de goede richting. We zijn benieuwd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties