France, here we come: Red Flames mogen ab-so-luut niet klagen met loting WK 2019

France, here we come: Red Flames mogen ab-so-luut niet klagen met loting WK 2019
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames schreven geschiedenis door naar het EK 2017 te mogen gaan. Maar na het EK willen ze zich ook graag eens plaatsen voor een WK. Dat van 2019 in Frankrijk? Het zou zomaar kunnen, de loting was ze alvast gunstig gestemd.

Op basis van de resultaten in de vorige campagnes zijn de Belgian Red Flames momenteel 14e op de Europese ranglijst. Daarmee zaten ze in pot B voor de loting van het WK 2019 in Frankrijk.

Uit pot 1 Italië loten leek ons de grootste kans te geven om er op dat WK eventueel bij te zijn, terwijl we uit de lagere potten vooral lastige verplaatsingen (Oekraïne, Far Oer, Kazachstan) en het verrassend snel groeiende Portugal moesten ontlopen.

Het laatste is ons niet gelukt: met Roemenië en Portugal krijgen we twee van de meest lastige tegenstanders uit de lagere reeksen - Moldavië wordt het kleine zusje in de groep vermoedelijk.

Drie landen die naar het EK gaan dus in de groep van de Flames, maar met Italië wel het enige echt haalbare land uit pot A. Op de afgelopen Cyprus Cup won België nog makkelijk van de Squadra.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties