Fusie tussen Antwerp en Beerschot-Wilrijk... of net niet? "Samen mooie sier maken"

Redactie
| 31 reacties
Fusie tussen Antwerp en Beerschot-Wilrijk... of net niet? "Samen mooie sier maken"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het gaat de clubs uit Antwerpen dezer dagen voor de wind. Royal Antwerp FC promoveert naar de Jupiler Pro League, Beerschot-Wilrijk naar de Proximus League. Én ook Berchem en City Pirates spelen volgend seizoen een niveau hoger.

Sommige mensen dromen nog steeds van een fusie tussen enkele clubs, om op die manier één topclub uit Antwerpen te bekomen. Maar aangezien een fusie tussen pakweg Antwerp en Beerschot-Wilrijk nogal gevoelig ligt, lijkt dat er niet meteen van te komen...

"Ik zie geen problemen. In de stad Antwerpen met agglomeratie wonen een half miljoen mensen. Er zijn eersteklassers uit een gemeente van 30 à 40.000 inwoners", aldus journalist François Colin in een gesprek met Sporza.

"Over fusies wordt in Antwerpen alleen gepraat door mensen die geen echte voetballiefhebbers zijn"

François Colin

Colin staaft het met een voorbeeld. "Meerdere clubs uit één stad die floreren, is geen enkel probleem. Rotterdam, als stad vergelijkbaar met Antwerpen, heeft ook drie clubs in eerste klasse. Wat daar kan, moet ook hier kunnen."

"Over fusies wordt in Antwerpen alleen gepraat door mensen die geen echte voetballiefhebbers zijn. Wie supportert voor Antwerp of Beerschot weet dat het ondenkbaar is dat die twee clubs ooit zouden fusioneren. En dat hoeft ook niet. Ze kunnen best samen mooie sier maken, ook in eerste klasse."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties