Moedige Thomas Buffel getuigt over mentaal zware maanden: "Ik vroeg me af: Een smile op mijn gezicht, kan dat wel? "

Redactie
| 0 reacties
Moedige Thomas Buffel getuigt over mentaal zware maanden: "Ik vroeg me af: <i> Een smile op mijn gezicht, kan dat wel? </i>"
Foto: © photonews

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Thomas Buffel kende een bewogen start van 2017. De kapitein van KRC Genk verloor zijn echtgenote Stephanie aan de gevolgen van darmkanker. Toch ging de middenvelder kranig met de moeilijke situatie om.

Na een korte rouwperiode zette Buffel zijn sportieve carrière verder. Al zegt hij nu in Sport/Voetbalmagazine dat die periode niet altijd even makkelijk was. "Misschien wou ik mentaal wel meer tijd om thuis eerst alles een plaats en een nieuwe structuur te geven, maar je denkt: sportief moet ik ook nog verder."

Levensvreugde

"Soms vraag ik mezelf af: wat is het leven met jou voor Stefanie dan waard geweest, als jij voortdoet en weer op zoek gaat naar levensvreugde? En dan denk ik: dat is wat zij mij bijbracht en waarmee ze mij deels maakte tot wie ik ben."

Ook voor zijn twee kinderen toonde Buffel zich een moedige vader. "Dat is wat je in zulke momenten dan sterk moet houden. Maar de eerste maanden dat ik weer buiten kwam en er eens een smile op mijn gezicht verscheen, dacht ik: kan dit wel, wat zullen de mensen daarvan zeggen?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties