De liefde tussen Foket en Italië is wederzijds, maar is dat wel een slimme zet?

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 2 reacties
De liefde tussen Foket en Italië is wederzijds, maar is dat wel een slimme zet?
Foto: © photonews

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

De kans dat Thomas Foket volgend seizoen nog bij AA Gent speelt, lijkt met de dag kleiner te worden. De Buffalo's zouden hem nochtans graag houden, maar Foket koos ervoor om zijn contract niet te verlengen.

Foket sloot de mogelijkheid op een langer verblijf nog niet hélémaal uit, maar denkt zelf toch ook eerder aan een vertrek. "Mijn voorkeur gaat uit naar Duitsland of Italië, daar sluit mijn profiel het best bij aan. Ik ben een goede loper, maar nu ook niet de meeste fysieke speler. Net als Thomas Meunier dweil ik graag de flank af", vertelde de flankverdediger in Sport/Voetbalmagazine.

"Het liefst opteer ik voor een team dat aanvallend voor de dag komt en de bal heeft. Het meest uitdagende, is je eigen limieten te kunnen aftasten. Als ik de kans krijg en ik zie het zitten, waarom eens niet proberen?"

Ploegen genoeg in Italië

Italië lijkt een goede mogelijkheid, want Napoli en Atalanta toonden al verregaande interesse. In de Italiaanse media lijken ze er zelfs al zo goed als zeker van dat ze volgend seizoen een nieuwe Rode Duivel in de Serie A krijgen. Al denkt Foket daar best hard over na, kijk maar naar het niet zo succesvolle verhaal van ex-ploegmaat Sven Kums.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties