RWDM Girls toont hoe het moet, maar: "De terroristen zijn daar"

Redactie
| 0 reacties

Molenbeek kwam de voorbije maanden en jaren diverse keren negatief in het nieuws. Maar het is niet al slecht, integendeel. Meer dan 100 meisjes blijven gewoon lustig verder voetballen. Een succesverhaal dat ook topnieuws opleverde. Al is er een donkere rand aan.

In 2013 werden de Molenbeek Girls opgericht met 1 team, ondertussen zijn er al 120 speelsters actief in verschillende reeksen. Er zijn speelsters ingeschreven in reeksen U11, U13, U16 en de dames, maar ook nog jongere speelsters zijn vanaf hun 5e jaar al welkom bij Molenbeek.

Qua integratie ook een extra positief punt, want Molenbeek is een mix van culturen en nationaliteiten - ook op het voetbalveld. Al zit niemand daar mee in. Een voorbeeld hoe het wél kan. En dat heeft ook opgeleverd. Ze kregen de gold award in de 'Best Club category of the 2016 UEFA Grassroots Awards'.

Een erg mooie recompensatie dus vanuit de UEFA die hun goede werk ook bijzonder hard weet te appreciëren. En toch zijn er nog vooroordelen, zo blijkt. "Op verplaatsing worden al eens dingen geroepen als 'Waar is de zus van Abdeslam?' en 'De terroristen zijn daar'. Dat zijn opmerkingen die raken", aldus Ramzi Bouhlel - bezieler van de RWDM Girls - in Sport/Voetbalmagazine.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties