De statistieken van de Super League (7): Gent jongste team, Heist meeste ervaring

De statistieken van de Super League (7): Gent jongste team, Heist meeste ervaring
Foto: © Leo Stolck

De Super League is voorbij, hoog tijd om nog even naar enkele opvallende statistieken te kijken. Gisteren hadden we het over de algemene leeftijd van speelsters in de Super League, nu gaan we het even per club bekijken.

Het was een lang en interessant seizoen in de Super League. Met zoals geweten een globaal genomen erg jonge lichting speelsters - nog geen 23 jaar, minder dan in de grote competities. Lees het HIER nog even na!

Als we het binnen België zelf gaan bekijken in de Super League, dan valt op dat een aantal ervaren speelsters meteen het gemiddelde van een team kunnen optrekken. Zo hadden ze bij Standard de meeste jonkies onder de 19 jaar, maar tegelijk met Zeler en Courtois ook enkele ervaren vrouwen.

Gent en OH Leuven van hun kant hebben dan weer een erg homogene groep, waarbij er nauwelijks uitschieters naar boven of naar beneden zijn. We bekeken het op de speelsters die het meeste speelden (effectief op het veld stonden, niet in de kern) en bij Tienen keken we naar de speelsters die het seizoen begonnen - het beloftenteam dat het seizoen afmaakte zou de cijfers te erg beïnvloeden.

Het team van Gent is dan het jongste, al zijn de verschillen met Standard en OH Leuven eerder miniem. Heist en Tienen hadden in het seizoen 2016-2017 de meest ervaren teams.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties