De Keersmaecker hoopt op rolmodellen tijdens EK: "Belangrijk voor de recrutering"

De Keersmaecker hoopt op rolmodellen tijdens EK: "Belangrijk voor de recrutering"
Foto: © photonews

Eindelijk een beetje erkenning voor het vrouwenvoetbal. De Flames gaan naar het EK en de wedstrijden worden live uitgezonden op de Vlaamse staatstelevisie, er is een Sparkle en er is een Gouden Schoen, ... "Vooral belangrijk naar de recrutering toe", knikte de (ondertussen ex-) bondsvoorzitter.

Op de uitreiking van de Sparkle konden we uitgebreid praten met François De Keersmaecker, die op dat moment nog bondsvoorzitter was bij de KBVB én terecht trots is op de groeiende aandacht voor het vrouwenvoetbal. Hij ziet daarbij een belangrijk voordeel naar de toekomst.

“Voor de recrutering is het belangrijk. We zetten er vol op in om meisjes zo snel mogelijk aan het voetballen te krijgen. Daarvoor hebben ze rolmodellen nodig. De matchen van het EK komen op televisie, dat zal een uitstraling hebben op de doorstroming.”

“Vroeger spraken we van een Clijsters & Henin-effect in het tennis, laat ons nu hopen dat we dat deze zomer ook kunnen doen met onze Flames. Meer meisjes aan het voetballen brengen is ons objectief en dat lukt: prachtig.”

“Maar we weten ook dat we nog een achterstand hebben als we kijken naar Nederland, Frankrijk, Duitsland of de Scandinavische landen. We hebben ook nog een erg grote groeimarge”, aldus nog De Keersmaecker. Het zal nu aan opvolger Linard zijn om ook het vrouwenvoetbal niet te vergeten en te laten doorgroeien, want het potentieel is enorm!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties