Tessa Wullaert

Word fan van Tessa Wullaert!
Facebook
RSS Feed van Tessa Wullaert
Flames in het buitenland: Tessa Wullaert, hét uithangbord van de toekomst
door Aernout Van Lindt
0 reacties

Tessa Wullaert kan het vrouwenvoetbal in België meer dan een dienst bewijzen


Foto: © Photonews

De meeste speelsters bij de Belgian Red Flames komen uit in de Belgische Super League. Maar er zijn ook enkele Flames in het buitenland. Tessa Wullaert speelt sinds de zomer van 2015 bij Wolfsburg.

Tessa Wullaert werd op 19 maart 1993 geboren in Tielt. Net als haar vader en broer is ze geboren met de liefde voor de bal: op haar vijfde maakte ze al indruk bij de duiveltjes van Wakken.

Gestaag klom ze op in de West-Vlaamse clubs (Ingelmunster, Harelbeke, Zulte Waregem) en al snel viel ook een uitnodiging voor de jonge Red Flames in de bus. Via de U15, U17 en U19 maakte ze ondertussen al een vijftal jaar deel uit van de Belgian Red Flames.

Topschutster

Bovendien is ze met 25 doelpunten nu al co-topschutster aller tijden met Aline Zeler, al wordt verwacht dat Tessa Wullaert de komende jaren dat record zal verpulveren. Het doel weet de kattenrappe aanvalster maar al te goed staan.

Op clubniveau trok ze op haar 19e weg uit West-Vlaanderen om na een jaartje bij Anderlecht drie seizoenen lang alles kapot te spelen met Standard. Een Supercup in de BeNe League, de BeNe League zelf, een Sparkle voor beste voetbalster, de Bottega Player of the Year van de BeNe League, drie landstitels, ...

Geen wonder dus dat ook de topploegen vaak kwamen scouten op de Académie Dreyfus in Angleur, op zo'n vijf kilometer van Sclessin. En ze kaapten Wullaert ook weg, want sinds de zomer van 2015 maakt de Vlaamse het mooie weer in Wolfsburg.

Ze kwam met een knaller, speelde een puike voorbereiding en timmert rustig verder aan de weg. Veel speelminuten kreeg ze in haar eerste maanden niet, maar zorgen maakt ze zich daar vooralsnog niet om. Stap voor stap dus.

Ploegen

01/07/2013 - 26/05/2015 Standard Fémina de Liège
01/07/2012 - 30/06/2013 Anderlecht

Nieuws

 
  •  

Info

Naam Wullaert
Voornaam Tessa
Geboortedatum 19/03/1993
Geboorteplaats
Positie Aanvaller
Nationaliteit België
  Wedstrijden Wedstrijden 5
  Aantal keer titularis Aantal keer titularis 5
  Aantal keer vervangen Aantal keer vervangen 3
  Gespeelde minuten Gespeelde minuten 405
  Gele kaarten Gele kaarten 0
  Rode kaarten Rode kaarten 0
  Goals Goals 2
  Owngoals Owngoals 0
  Penalty Penalty 1
  Assists Assists 2