Lierse vrouwen slepen historische bekerwinst binnen
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Lierse vrouwen slepen historische bekerwinst binnen
Foto: © photonews

Lierse heeft de Beker van België bij de vrouwen binnen gelepeld. Na verlengingen was een doelpunt van Justine Vanhaevermaet voldoende om voor het eerst in de geschiedenis de Belgische Beker te pakken.

Aernout Van Lindt in Beveren

De Freethiel was net als vorig jaar het decor voor de bekerfinale. En net als vorig jaar zat ook deze jaargang Club Brugge in de eindstrijd. Zij kenden het veld dus al een beetje, al gingen ze vorig seizoen zwaar de boot in tegen Standard. 

Voor zowel Club Brugge als Lierse kon het een historische dag worden: beiden wonnen nog nooit de Beker van België, dit kon dus een eersteling worden. Bovendien was het voor blauw-zwart ook de laatste wedstrijd van de A-ploeg.

De fans van Brugge kwamen met vuurwerk om het afscheid te 'vieren' van hun team, maar op het veld zagen we daar veel minder van.

Nerveus, nerveuzer, bekerfinale

Genieten was het namelijk niet in Beveren. Daarvoor waren beide teams zichtbaar te nerveus. Veel gebakkelei op het middenveld? Dat zeker. Echte vloeiende acties? Daar was het lang op wachten.

Het einde van de eerste helft en het begin van de tweede nam geel-zwart de match helemaal in handen. Vanhaevermaet en Leynen misten enkele opgelegde kansen na sterk voorbereidend werk van vooral Van Gorp.

Moegestreden Vanhaevermaet doet het dan toch

Vanhaevermaet had een en ander recht te zetten tegen Club Brugge. Vorig jaar miste ze twee strafschoppen in de halve finales, waardoor Lierse toen zijn afspraak met de geschiedenis zag uitgesteld. 

En daarom ging ze op karakter door - ook al had ze na een uur voetballen zichtbaar last van een trap op de enkel. Uiteindelijk kon ze in de verlengingen dan toch keurig afwerken en zo de bekerfinale doen kantelen in het voordeel van Lierse.

Al moet de redding van verdedigster Van Poppel in de slotminuut ook zeker een vermelding krijgen in de moeizame overwinning. Het bleef zo bij 1-0 en Lierse dus aan de champagne!

Meer nieuws

Meer nieuws