staStandard de Liège
Lierse SK Vrouwen
Datum: 06/02/2016 15:00
Competitie: Beker
Speeldag: Kwart Finales
Anderlecht, Lierse en Genk naar de halve finales van de Belgische Beker

Anderlecht vrouwen kloppen Gent B, Lierse verrast Standard en Genk wint bij Essevee

Anderlecht, Lierse en Genk naar de halve finales van de Belgische Beker
Foto: © SC

De halve finalisten in de Beker van België voor de vrouwen zijn bekend. Nadat Heist zich anderhalve week geleden al plaatste zijn daar nu Anderlecht, Lierse en Genk bijgekomen.

Anderlecht - Gent B 3-0 

De leider in de Super League ontving het nummer 2 uit eerste nationale. Op zich geen al te moeilijke opdracht, maar paars-wit mocht zich toch niet laten verschalken. Dat gebeurde uiteindelijk ook niet: Anaelle Wiard (2x) en Laura De Neve stelden de zege veilig. 

Zulte Waregem - Genk 2-3

Eerstenationaler Zulte Waregem hield lange tijd gelijke tred met Genkt uit de Super League. Uiteindelijk trokken de Limburgse dames wel aan het langste eind: 2-3, met dank aan Stevie Malagrida (2x) en Jessica Pironet.

Standard - Lierse 0-1

Dé verrassing van de namiddag viel te noteren op de Academie Dreyfus in Luik, waar de Rouchettes werden geklopt door Lierse. Zo schakelt Lierse voor de tweede keer op rij Standard vroegtijdig uit in de Beker. De club won vorig jaar de Beker en staat ook nu in de halve finales. Justien Odeurs stopte een strafschop, Tine de Caigny schoot haar team het delirium in.

Op woensdag 24 februari gaan de halve finales door. Heist ontvangt dan Lierse, terwijl Genk speelt tegen Anderlecht.