Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Gemeentelijk Stadion oud- Heverlee
OHL – Femina White star
Jan Van Looy

Ondanks de sterke wind een prima voetbalweer op een goed veld nabij het Zoet Water. In de eerste helft heeft OHL het overwicht, terwijl Woluwe de counter zoekt. In de 1’ schiet Mathues rakelings naast de kruising. In de 13’ recupereert Onzia een gedevieerde bal en besluit: 1-0. In de 41’ pakt Ickmans op schitterende wijze een afgeweken bal zodat de ruststand 1-0 blijft.

De tweede helft heeft hetzelfde patroon met een OHL-overwicht en een sterk uitbrekend Woluwe. In de 63’ bij zo’n uitbraak op de rand van buitenspel, ontneemt Vanelderen met een sliding de bal aan de Woluwe-aanvalster, die neergaat. De ref beslist tot penalty en rood. Maar Ickmans pakt de penalty en OHL speelt met tien verder.
Beide ploegen scheppen gevaarlijke situaties maar beide keepers komen gevat tussen. In de 85’ bij zo’n counter schiet Brichet van ver hoog onder de lat: 1-1. Beide ploegen zoeken de overwinning. De supporters hopen in spanning. Maar de wedstrijd eindigt op een gelijkspel. Wanneer OHL zijn overwicht niet in goals kan omzetten zal het nooit winnen. Wanneer Woluwe zijn uitvallen niet in doel schiet, zal het nooit winnen.
Dus een billijke uitslag.

OHL: Ickmans, Vanelderen, Goethals, Goris, Mathues, Onzia, Zwaenepoel, Van Roie (75’ Van Den Bergh), Nijns, Cayman, Torfs (68’ Schouteeten)

Rood: Vanelderen (67’)
Geel: Debrouwer (86’)

Goals: Onzia (13’) 1-0, Brichet (85’) 1-1

Trainster: Tamara Cassimon