Eva's Tienen
DVK Haacht
Datum: 20/01/2007 15:00
Competitie: BeNe League Red
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Bergestadion
Sterk Tienen versloeg Haacht
Luc Goderis
| 0 reacties
Sterk Tienen versloeg Haacht
Foto: © SC

Voor de wedstrijd tegen Tienen kon de nieuwe DVK-oefenmeester, Eric De Ceulaer terug beroep doen op Sofie Verhaeghen, maar bleven Nathalie
Verhaeghen
, Kelly Bleeckx, Kathia Wuyts, Ellen Coeckelberghs (allen gekwetst), Sevda Demir en Tiffany Mathei (beiden geschorst) aan de kant.
 
Voor de talrijke toeschouwers had Tienen wat recht te zetten tijdens deze derby en zette meteen druk.  DVK Haacht, dat in zijn laatste twee matchen gelijkspeelde en waar de pionnen gedeeltelijk herschikt werden, kon tegen de druk enkel door een gestructureerde defensie en versterkt middenveld goed uitvoetballen.  Toch kon Haacht er amper één kans tegenover plaatsen. 
 
Halfweg de eerste helft haalde doelvrouw Octave de bal mooi uit de hoek, maar de bal belandde uiteindelijk bij Moens die de 1-0 op het bord zette. Tienen wou de beslissing snel forceren en lukte amper vier minuten later nagenoeg een kopij van het eerste doelpunt.
 
Nog voor de pauze rondde de snelle Ebhodaghe, na pass van de goed spelende Huybrechts, een nieuwe kans af.  3-0.
 
Na de herneming kwam DVK veel beter in de match en voetbalde gezwind mee.  Toch konden de Haachtse dames geen deftige kans versieren tegen het sterke KVK Tienen.  Een paar elleboogstoten in bitsige duels en een paar gele kaarten later zorgde Coteur op het uur voor de 4-0 en net voor affluiten glipte Ebhodaghe nogmaals op snelheid door de defensie.  Ze omspeelde Octave en schoot de 5-0 eindstand op het scorebord.
    

BeNe League Red

 Speeldag 15