Competitie: BeNe League Red
Speeldag: Speeldag 17
DVK Haacht verliest van landskampioen Wezemaal
Kristof Blomme

Deze wedstrijd kondigde zich aan als een veelbelovende derby met heel wat toeschouwers. DVK startte weliswaar gehavend, maar met 3 spitsen en Elke Belien, voor het eerst in de basis. Zij kreeg de zware taak toebedeeld om Femke Maes te neutraliseren. Hierin slaagde zij voortreffelijk.

1e helft:
De eerste 15 minuten ging de wedstrijd op en neer tussen beide ploegen, waarbij DVK goed georganiseerd voetbalde door weinig ruimte weg te geven. Echter in de 18e minuut vanop stilliggende fase en in vermeend buitenspel werd het 0-1 door Willekens.
Wezemaal begon nu meer de wedstrijd te controleren door meer druk uit te oefenen, maar kon geen grote kansen verzilveren tot er in de 38e minuut een vrije trap werd toegestaan. Hierop wist Wezemaal via Maes de score op te trekken naar 0-2, wat ook de ruststand was.

2e helft:
DVK probeerde in het middenveld meer voet aan de grond te krijgen door Tessa Wijns een plaats achteruit te schuiven. Wezemaal bleef druk uitoefenen, waardoor ze een aantal kansen konden afdwingen. Mathei slaagde erin deze doelkansen te verhinderen. In de 70e minuut slaagde Wezemaal er toch in om de eindscore op het bord te plaatsen.
Eindstand 0-3.

Conclusie
DVK heeft knap weerwerk geboden tegen het (te) sterke Wezemaal. De volgende wedstrijd is tegen Oud-Heverlee waar we opnieuw in onze eigen kansen moeten geloven.

Doelpunten : Willekens 0-1, Maes 0-2, Verelst 0-3

DVK HAACHT: Matheï – Timmers – Michielsen – Van den Broeck – Belien – Hofkens – Oosters – Verhaegen – Wijns – Derom (De Groot) – Van Gucht (Cuypers)
Niet gespeeld: Coenen – Octave

WEZEMAAL : Vandenhouwe, Courtois, Willekens, Van der Auwera, Meeus (Torreele), Maes, Timmermans, Van de Goor (Heiremans) , Verelst, Elsen, Stevens (Meykens)

Verslag : Eric De Ceulaer/Marc Rems