Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Hampen Park
Anderlecht te sterk voor Haacht
Dirk Pieters

Anderlecht was tegen DVK Haacht duidelijk de betere ploeg. De thuisploeg won met 4-0 na een knappe partij. Na de goede prestatie van Haacht tegen Standard was dit opnieuw een klap die de bezoekers moesten verwerken. Een stunt zoals uit de heenronde zat er dit keer niet in.

Anderlecht nam op een slechte en vettige grasmat meteen het initiatief in handen en liet de bal zoals verwacht goed circuleren via de flanken, maar Haacht speelde geconcentreerd en loerde op de counter. In de 21 ste minuut dook Mathei in de voeten van een Anderlecht-spits en weerde de bal af, doch de spits viel over de Haachtse doelvrouw. Deze ietwat goedkope penalty werd zonder problemen tegen de netten getrapt. Anderlecht rook in dit kille trekgat-stadion meer doelpunten, maar speelde te slordig om Haacht verder in problemen te brengen. Haacht kon enkel dreigen via een afstandschot, maar de ruststand bleef 1-0.

Bij de rust werd een niet volledig herstelde Coeckelberghs vervangen door Gonzalez, maar Anderlecht verhoogde de druk op de Haachtse ketel. De laatste 20 minuten waren er duidelijk teveel aan bij Haacht. De organisatie begaf onder de Anderlechtse druk en in een mum van tijd stond de 4-0 eindstand op het bord. Een meer dan verdiende overwinning voor de Anderlecht-dames.