Dames OHL
Ladies Rapide Wezemaal
Datum: 17/03/2007 14:30
Competitie: BeNe League Red
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Gemeentelijk Stadion oud- Heverlee
Wezemaal verpest feestje OHL
Luc Goderis
| 0 reacties
Wezemaal verpest feestje OHL
Foto: © SC

Meer dan 300 toeschouwers waren voor de derby OHL - Wezemaal komen opdagen.  In de rand van de wedstrijd presenteerde Romain Willems immers het reeds lang aangekondigde boek "In het voetbal heb ik veel geleerd... behalve sjotten" en waren tal van randactiviteiten voorzien.
 
Omringd door heel wat kinderen van ex-speelsters werd de derby afgetrapt.  Op het eerste doelpunt was het wachten tot halfweg de eerste helft.  Elsen zwiepte de bal voor doel en Heiremans kopte de 0-1 binnen.  Even later had Janice Cayman de gelijkmaker aan de voet, maar de doorgebroken speelster raakte niet voorbij het bezoekende sluitstuk.
 
Na de pauze ging Wezemaal gedreven de zekerheid van een tweede doelpunt opzoeken, maar doelvrouw Thora Helgadottir neutraliseerde de vele doelpogingen.  Wezemaal werd zenuwachtiger met de minuut en de thuisploeg ging meer en meer in een puntje geloven.  Kort voor tijd maakte Verelst de klus voor Wezemaal echter af.  Met een kopbaldoelpunt maakte ze er 0-2 van.
 
Een uurtje later, in een volle kantine 2, presenteerde Romain Willems het reeds lang aangekondigde boek van Eddy Timmermans.  Op donderdagavond 22 maart kan éénieder nog in café "De Molen" aan het "Zoet Water" tussen 21u00 en 22u00 een exemplaar laten signeren door de auteur.  Dit unieke verzamelwerk is het verhaal over 276 speelsters, over 37 trainers en trainsters en over de inzet van velen in de 23-jarige geschiedenis van het damesvoetbal in Oud-Heverlee en de Leuvense regio.  Het is échte geschiedenis, gekruid met vele anekdotes en foto’s van het verleden en het heden.

BeNe League Red

 Speeldag 22