Speeldag: Speeldag 26
DVK-dames pakken verdiende zege
Luc Goderis

Voor de laatste match van het seizoen diende DVK Haacht uit te wijken naar de vroegere thuishaven Tildonk omdat de terreinen in het eigen Cloetensstadion volledig heraangelegd worden.  DVK wou, aangezien de heenwedstrijd reeds bewezen had dat Aalst een moeilijke maar haalbare kaart was, punten halen tegen Eendracht Aalst.

Het was vooral Eendracht Aals dat tijdens de openingsfase veldoverwicht creëerde, maar toch konden de bezoekers voor geen noemswaardig gevaar zorgen.  Het spel kabbelde onder het oog van heel wat toeschouwers op en neer.  Het was dan ook even schrikken toen Kim Octave met een mooie redding de bal uit doel moest duwen.

Met de rust in zicht kwam Aalst toch op voorsprong.  Door mistasten in de DVK-verdediging klom Aalst met een simpele kopbal op 0-1.

De tweede helft had DVK het voordeel van de wind en Haacht kwam dan ook meer en meer opzetten.  Katrien Hofkens kon haar doelpuntenteller verdubbelen en met een fraaie inschuiver prikte ze de 1-1 op het bord.  DVK Haacht rook dat er meer
inzat en onder leiding van Els Alkemade en Thais Oosters probeerde de thuisploeg het laken naar zich toe te trekken.

Eendracht Aalst liet zich echter niet in de luren leggen en was zelf het dichtste bij een doelpunt.  Uiteindelijk bleef het bij enkele vrije trappen en wat ongevaarlijke schoten op doel.  Het waren integendeel de gastvrouwen die nog een keer scoorden.  Ellen Janssen
glipte met een mooie beweging door de Aalsterse verdediging en bracht de 2-1 eindstand op het bord.

DVK diende dus tot op de slotspeeldag te wachten op haar eerste en enige overwinning dit seizoen.  Het team was meer dan een maatje te kleine in de hoogste klasse van het damesvoetbal, maar sluit niettemin de competitie af met een mooie en verdiende overwinning.  De zege werd dan ook in een uitstekende ploegsfeer gevierd op de afsluitende barbecue.