DVK Haacht
Dames OHL
Datum: 21/10/2006 15:00
Competitie: BeNe League Red
Speeldag: Speeldag 6
DVK Haacht – OHL 0-3
Jan Van Looy
| 0 reacties
DVK Haacht – OHL 0-3
Foto: © SC

De herfst biedt een mooi voetbalweer aan. Het gras oogt groen. Maar de bespeelbaarheid van het veld is slechts ogenschijnlijk. DE ballen zullen allerlei capriolen uithalen waardoor technisch bekwame speelsters hun spel niet kunnen spelen. Haacht begint gedreven aan de wedstrijd en neemt het eerste kwartier een zeker overwicht. Het duurt tot de 12’ voordat OHL een eerste aanval op rechts doorzet. 

OHL probeert er combinerend uit te komen maar stoot herhaaldelijk opbuitenspel. In de 23’ breekt Lenie Onzia na aangeven van Kelly Nijns echter door de buitenspelval en lobt magistraal een puik spelende Tiffany Matthei: 0-1. Haacht is moeilijk te bespelen. Het speelt de lange bal, die veelal zeer ver buiten het terrein terecht komt. De spelonderbrekingen zijn daardoor legio. Er wordt zelfs gewacht totdat de matchbal uit de gracht is gevist.

Wanneer OHL de tweede helft aftrapt, bedient Onzia direct op links Janice Cayman, die doorbreekt en in de verste hoek scoort 0-2. Het gaat zo vlug dat vele supporters hun glas nog aan het ledigen zijn. Zelfs de cameraman van ROB staat nog niet op zijn verhoog, waardoor we deze verrassende aanval op het scherm zullen missen. In de 51’ omspeelt Evelien Van Roie de verdediging, bedient de centraal gevolgde Onzia, die scoort: 0-3. In de 76’ wordt een stevige verre trap van Onzia in de onderhoek door een schitterende Matthei tegen de paal geduwd en zo terug het veld op.

In de 79’ kopt Petra Vanelderen een corner op de bovenkant van de lat. De wedstrijd eindigt echter in mineur voor OHL. In de 90’ belandt Wanda Haeck in een ‘oneffenheid’ en houdt er geraakte enkelligamenten aan over. De meteen doorbrekende Haachtse aanvalster schiet op doel. Keepster Kelly Ickmans pareert het schot maar houdt er ‘een vinger uit de kom’ aan over. De wedstrijd is ten einde.  Vanuit het UZ vernemen wij een onbeschikbaarheid voor een tijdje van Kelly. Iedereen wenst haar een spoedig herstel toe. De vreugde om de overwinning en de derde plaats in de rangschikking wordt daardoor emotioneel getemperd.

Doelpunten: Onzia (23’), Cayman (46’), Onzia (51’)

OHL: Ickmans, Vanelderen, Goethals, Goris (79’ Schouteeten), Mathues, Zwaenepoel, Onzia (84’ Haeck), Torfs (84’ Van Den Bergh), Cayman, Van Roie, Nijns.

Trainers: Cassimon, Van Impe.