Speeldag: Speeldag 7
Stadion: De Kouter
Merkem - Sinaai 1-2
Jan Van Looy

Merkem had lange tijd de drie punten in handen , halverwege de tweede helft nog één maar stond finaal toch met lege handen. Het eerste schot kwam van Sinaai , in de 4' maar dat ging over. In de 12' beging de bezoekende doelvrouw een zware fout op Joke Battel. De doelvrouw met met geel bestraft en Merkem mocht een penalty omzetten. Agnetha De Keyser klaarde de klus foutloos. Het spel ging over en weer met de bezoekers wel iets vaster aan de bal. In de 24'  was er een prangende  fase voor het Merkemse doel waarbij de bal voorlangs ging maar nog in dezelfde minuut kon aan de andere kant de match beslist zijn. Na  een doorbraak op rechts van Lien Vanassche miste Joke Battel van heel dichtbij een tweede doelpunt voor Merkem . In de 35' was er een doorbraak van Celine Decock. Zij strandde op de doelvrouw. Ook Merkems sluitstuk Celine Finet moest nog eens plat op een poging van Sinaai in de 40'. Zij werkte in hoekschop.

Merkem speelde in de tweede helft met windvoordeel maar toch werd Sinaai de betere ploeg. Merkem leed veel balverlies en speelde te ongeduldig. Op het kwartier kon Celine Decock alleen doorgaan . Haar harde schot werd door de Sinaaise doelvrouw spectaculair gepareerd. Na 67' in de partij kon Sinaai gelijkstellen. Trainer Geert Vanhevel probeerde met ee aantal vervangingen meer snelheid in het elftal te brengen maar Merkem geraakte nog moeilijk vooraan . Een vrije trap van Iduna Van Wesemael ging in de 83' nipt over. Een puntendeling leek in de maak maar het venijn zat in de staart toen Sinaai negen minuten voor het eind de 1-2 lukte.