Competitie: BeNe League Red
Speeldag: Speeldag 8
Sinaai verliest nipt van Aalst
Bart Hermans

De Sinaai Girls verloren zaterdagnamiddag op eigen veld tegen Eendracht Aalst met 1-2. Voor de thuisploeg scoorde Windey. Voor de bezoekers waren dit Van Den Steen en Vanderstappen.

De thuisploeg begon het best aan de wedstrijd . De bezoekende doelvrouw werkte het schot van Wiene Van Guyse in hoekschop. De meisjes van Sinaai voerde een mooi ingestudeerd nummertje uit op die hoekschop. Thea De Blaey paste de bal naar Rebecca Degenaers, deze zette voor en Katrijn Windey kopte mooi binnen. Aalst reageerde via een scherpe vrije trap van Annelies Van Den Steen maar er kon niemand bij om af te werken. Enkele minuten later krijgen de bezoekers een penalty. Katrien Van Rooy haalt Hadewijch Heyrman onderuit in de zestien en scheidsrechter Van Mele fluit strafschop. Heyrman zette hem zelf om maar doelvrouw Dindi Van Wiele redde mooi. Even voorbij het kwartier ging een vrije trap van Jasmien Meulewaeter nipt over. Sinaai was in het eerste halfuur nog een paar keer gevaarlijk op corner maar een doelpunt kwam hier niet uit. De laatste kans van de eerste helft was voor Aalst-speelster Nancy De Somviele maar doelvrouw Van Wiele hield haar netten schoon.

De tweede helft was nog niet lang bezig of het stond al 1-1. Annelies Van Den Steen kon op rechts doorgaan en vanuit een scherpe hoek schitterend scoren. De dames van trainer Karan Pauwels lieten het hoofd niet hangen en gingen op zoeken naar een tweede treffer. Een mooie vrije trap van Sophie Mannaert werd door de doelvrouw van Aalst in corner gewerkt. De thuisploeg bleef nu de beste kansen creëren. Een mooi schot van Sarah Van Haute spatte uiteen op de lat. Halverwege de tweede helft kregen Degenaers en Van Haute beide een heel goede kans op de 2-1 maar ze stootte beide op de bezoekende doelvrouw. Aan de overkant scoorde de bezoekers uit Aalst wel. Natalie Vanderstappen kon op links alleen doorgaan en schoot de bal voorbij een kansloze Van Wiele. De thuisploeg bleef goed voetballen en had pech toen een schot van opnieuw Van Haute op de paal ging. Ook de ingevallen Justine Van Haevermaet kreeg een kans maar kon ook niet scoren. Deze 15-jarige speelster speelde een paar weken geleden nog op provinciaal niveau maar toont dat ze veel talent heeft en mits de juiste begeleiding een goede speelster kan worden. Sinaai slaagde er niet mee in om te scoren en verloor zo zijn wedstrijd met 1-2.

Dankzij deze overwinning klimt Aalst naar de achtste plaats met negen punten uit acht wedstrijden. Sinaai vinden we terug op de tiende plaats met zeven punten. Sinaai moet volgende week op bezoek bij kampioen Wezemaal en de dames van Aalst moeten naar Oud Heverlee Leuven.

Sinaai Girls: Van Wiele, Vandendael, Van Rooy, Van Guyse, Van Den Bossche (19’ Van Roosbroeck,55’ Van Haevermaet ), De Blaey, Degenaers, Mannaert , Windey, Van Royen, Van Haute