Sinaai Girls
Club Brugge
Datum: 24/01/2009 15:00
Competitie: BeNe League Red
Speeldag: Speeldag 16
Winst voor Sinaai Girls
Rita De Meyer
| 0 reacties
Winst voor Sinaai Girls

Jabbeke won vorige week verdiend de derby tegen Egem met 1-0. Jabbeke telt 19 punten in het klassement en prijkt op een 8ste plaats. Tegenstander dit weekend is Sinaai Girls. Deze ploeg telt 25 punten en staat op de 4de plaats, net onder de grote 3 dus...

De heenmatch in Jabbeke eindigde in 0-1 voor Sinaai. De match leek toen af te stevenen op een gelijkspel maar de inmiddels gestopte Thea Deblaey scoorde in de laatste minuten van de wedstrijd.

Jabbeke kan rekenen op een fitte kern, alleen Isabelle Plaisier moest afhaken wegens haar 2 gele kaarten vorige week. Toen we aankwamen in Sinaai stond het vol met agenten en veel persbelangstelling. Vrt, Vtm, satellietwagens en dergelijke waren aanwezig en een zijstraat was afgezet. We hoorden dan dat de dader van de gruwelijke steekpartij in Dendermonde op een 200-tal meter van het plein zijn ouderlijk huis had...
Eerste Helft
 
De wedstrijd begon met een indrukwekkende minuut stilte voor de slachtoffers en familie van de gruwelijke steekpartij. Toch een moment om even bij stil te staan...In wat voor een maatschappij leven wij??

Het terrein lag er zwaar bij, maar zonder water en dus perfect bespeelbaar. Jabbeke startte gedreven aan de partij en na 2 minuten al een doelpunt. Lies Van Hamme met de pass op Soenita Dumarey die goed haar lichaam zette en de bal tot bij Lynnde Ketels beroerde. Lynnde met de ruimte voor het schot en op sublieme wijze trapte ze de bal voorbij Kim Dossche in de winkelhaak. Een perefecte start voor de bezoekers. Na 5 minuten terug Jabbeke met een vrije trap van Lies, de inlopende Lynnde kon haar voet ertegen plaatsen maar de bal hobbelde aan de 2de paal buiten.

In de 8ste minuut een eerste keer Sinaai met een goede voorzet richting 2de paal, maar Kizzy Van Brackevelt bokste de bal weg voor de aanstormende Dewulf. Na 9 minuten goede inzender van Sinaai, Dewulf met een schot van dichtbij op Kizzy Van Brackevelt die in corner verwerkte. De hoekschop werd overgekopt door Sinaai. In de 11de minuut nieuw kansje voor Jabbeke, Helena Bonte met een schot maar Dossche pakte.

In de 12de minuut hoekschop Sinaai, Soenita Dumarey op de lijn om weg te werken. Na 15 minuten floot de scheids een fout net voor het strafschopgebied van Jabbeke, Dewulf met de vrije trap diep in de hoek en 1-1 op het bord. In de 19de minuut schotje Sinaai naast het doel. In diezelfde minuut een ver afstandsschot, Kizzy tikt de bal vanonder de lat in hoekschop. Jabbeke reageerde in de 21ste minuut met een hoekschop, Lynnde Ketels kreeg haar voet tegen de bal maar over de lat.

In de 27ste minuut Dewulf met een kans, Kizzy pakte de bal klem. Na 28 minuten een knappe combinatie tussen Lies en Soenita, Lies met de ruimte voor een schot maar op keeper Dossche. In de 35ste minuut een vrije trap voor Jabbeke, Lies Van Hamme achter de bal. Lies trapte hoog en hard richting doel, Dossche verkeek zich half op de bal en tikte de bal in de winkelhaak binnen. Jabbeke stond plots 1-2 voor dit was zeker niet gestolen!

Na 37 minuten een gele kaart voor Laurence Marchal van Sinaai na protest, in diezelfde minuut een vrije trap van Lies Van Hamme over het doel. In de 41ste minuut nog een hoog schot over doel van Sinaai.
Tweede Helft

Sinaai begon het best de 2de helft. In de 46ste minuut een vrije trap in de handen van Kizzy Van Brackevelt. Na 49 minuten een schot van de thuisploeg op onze doelvrouw Kizzy. Na 53 minuten mocht Sarah Metsu rusten en maakte Annelies Billiet haar opwachting. In de 57ste minuut een vrije trap snel genomen door Lien Sanders naar Lies Van Hamme die het strafschopgebied binnenkwam en schoot maar Dossche pakte. Na 59 minuten terug Sinaai met een schot naast het doel.

In de 62ste minuut een gele kaart voor Leen Jonckheere na een fout op een doorgebroken speelster, de vrije trap werd over doel getrapt. In de 64ste minuut een lange bal van Sinaai, de speelster moest te ver uitwijken en kon geen kracht meer steken achter het schot en zo kon Kizzy de bal in de hoek makkelijk pakken.
In de 73ste minuut Jabbeke met een schot van Soenita op keeper Dossche die in hoekschop moest duwen.

Na 77 minuten een vrije trap voor Sinaai op een gevaarlijke plaats. Katrien Vanrooy trapte de bal hard op een Jabbeeks lichaamsdeel en daardoor veranderde de bal van richting helemaal in de hoek van het doel. 2-2 en de thuisaanhang ging er weer in geloven.

In de 79ste minuut een actie en schot van Helena Bonte vanop de flank, haar schot werd door Dossche maar net vanonder de lat getikt en de bal viel op de grond aan de 2de paal maar niemand van de Jabbeekse speelsters was hier gevolgd om binnen te tikken. Na 81 minuten een vrije trap van Sinaai met opnieuw Vanrooy achter de bal, de bal werd in de kleine rechthoek binnengekopt door een Sinaaispeelster. Jabbeke onverdiend 3-2 achter...

In de 84ste minuut werd Leen Jonckheere vervangen door een bijkomende spits Barbara Lezy in de hoop om het spel nog te doen keren. Na 88 minuten een gele kaart voor Lita Pouseele na een tackle. De vrije trap in dezelfde minuut bleef hangen in de kluts en werd vervolgens staalhard binnengeschoten. 4-2 en boeken dicht.
In de 90ste minuut nog een schot van Soenita Dumarey op keeper Dossche wat meteen het laatste wapenfeit was van deze aangename wedstrijd...
Commentaar

In de heenmatch werden we al nipt verslagen in de laatste 10 minuten, ook deze match was het niet anders. Al snel stonden we een doelpunt voor na een beauty van Lynnde Ketels, Lies Van Hamme bracht na 30 minuten Jabbeke een 2de keer voor maar het mocht niet zijn vandaag...
De Sinaai Girls maakten 4 doelpunten uit vrije trappen, op het kleine veld kan elk foutje( hoe klein ook) catastrofaal zijn en dat hebben we mogen ondervinden vandaag. Een trap naast de muur, een afgeweken bal, een kopbal en een bal in de kluts zorgden voor het veel te zware verdict.

Een gelijkspel zou zeker verdiend geweest zijn maar voetbal kan soms oneerlijk en hard zijn. Jabbeke speelde een perfecte wedstrijd tegen deze subtopper die net onder de grote drie staat geklasseerd. De Jabbeekse dames hebben zich zeker niks te verwijten en vochten hard om iets te rapen...


Verslag door Andy Deceuninck

BeNe League Red

 Speeldag 16