Dames OHL
SW Ladies Harelbeke
Datum: 06/09/2008 15:00
Competitie: BeNe League Red
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Gemeentelijk Stadion oud- Heverlee
OHL hield punten thuis tegen Zuid-West
Luc Goderis
| 0 reacties
OHL hield punten thuis tegen Zuid-West
Foto: © SC

De dames van OHL konden op de tweede speeldag de drie punten thuis houden tegen Zuid-West. Eén enkel doelpunt, een kwartier voor affluiten, van De Saint-Hubert volstond voor de thuisploeg.

De thuisaanhang werd al vroeg op een grote kans getracteerd.  Na amper twee minuten belandde een hoekschop op het hoofd van Ulrika Huygens, maar zij kopte nipt naast.

Beide ploegen zochten de aanval, maar verdedigden tegelijkertijd sterk. Talloze corners aan weerszijden waren het logische gevolg.

Beide doelvrouwen leverden puik werk.  Zo toverde Broos rond het half uur enkele stevige safes uit haar mouw als antwoord op de snelle aanvallen van Zuid-West.
Na de herneming werd de match vooral op het middenveld gespeeld.  Bij vele duels werd er foutief ingegrepen met een resem terechte vrije trappen als gevolg, maar niet één resulteerde in écht doelgevaar.
Met nog een kwartier op de klok nam OHL het heft in handen, maar een doorgebroken Esther Zwaenepoel besloot nipt over.  Wanneer Annelies Van Den Bergh echter op links uitbrak, kreeg zij de bal tot bij Zwaenepoel, die de doelvrouw met een lobje verschalkte.  De goed gevolgde Marijke De Saint-Hubert besloot met een buffelstoot : 1-0.  Meteen de eindcijfers.