Jabbeke onderuit in Egem
Luc Goderis
| 0 reacties

Op de tweede speeldag stond bij de dames een Westvlaamse duel op het menu. Jabbeke mocht op bezoek bij het puntenloze Egem. Zonder de langdurig geblesseerde Nina Vindevoghel ging de promovendus strijdend kopje onder.

Jabbeke startte fel en kreeg al in de eerste minuut al een kans. Soenita Dumarey in schietpositie, maar haar schot waaide over. Egem reageerde nagenoeg direct. Een terugspeelbal naar Kizzy Van Brackevelt werd onderschept door snelle Egemspits Marjorie Derammelaere, maar ze liet de bal van haar voet schieten en zo was de kans weg.

Egem bleef via enkele hoekschoppen voor de nodige druk zorgen, maar net na het kwartier kwam Jabbeke er goed uit. Lies Van Hamme kreeg de bal tot bij Isabelle Plaisier, maar Plaisier mikte op de dwarsligger.

Halfweg de eerste periode kwam de thuisploeg op voorsprong. Een diepe bal op Wendy Seynhave, een razendsnelle actie en een schot later stond het 1-0.

Jabbeke reageerde op het halfuur met een vrije trap, maar Van Hamme mikte net over. Aan de overkant kreeg Seynhave nog een kans, maar kon de doelvrouw niet verschalken. Nadat Van Hamme nog een vrije trap nipt over draaide kregen de bezoekers net voor de pauze een koude douche. Femke Segers kon alleen op doel afgaan en liet die kans niet liggen, 2-0.

Na de herneming bleven Leen Jonckheere en Dumarey in de kleedkamer en werden gewisseld voor Barbara Versluys en Helena Bonte.

Amper vier minuten na de herstart kopieerde Derammelaere het doelpunt uit de eerste helft en meteen was de match gespeeld.  Toen het nog voor het uur 4-0 werd leek Jabbeke op een afstraffing te worden getrakteerd, maar de promovendus bleef goed meevoetballen.

Zo’n kwartier voor affluiten kregen de dames uit Jabbeke toch loon naar werken. Na een hoekschop van Van Hamme belandde de bal bij Plaisier, die niet twijfelde en de bal tegen de netten joeg.

Eén minuutje voor affluiten milderde Plaisir, op de counter en met een heerlijke treffer nog tot 4-2.  Jabbeke werd drie keer op dezelfde manier uit verband gespeeld en dat is toch iets teveel op dit niveau.