Speeldag: Speeldag 2
STVV alleen op kop
Luc Goderis

De damesploeg van STVV gaat na een weliswaar onvolledige tweede speeldag alleen op kop van de rangschikking.

Tijdens het eerste kwartier versierde de thuisploeg tal van goede kansen, maar er werd aanvankelijk niet zorgvuldig genoeg mee omgesprongen.  Toch wisten de kanarievrouwen de score al vlug te openen.  Kristien Elsen maakte de actie op de rechterflank, en bediende Kristel Verelst, die binnenkopte.

Wat later viel Hannah Van Malenstein geblesseerd uit en op het moment dat STVV met z'n tienen stond kregen ze de eerste flinke waarschuwing van Braine.  Net voor het halfuur was alles te herdoen.  De bezoekers uit Braine knustelden een mooie counter in elkaar en meteen stond het 1-1.

De thuisreactie liet echter niet lang op zich wachten.  Vanop de rand van het strafschopgebied mikte Karen Meeus immers mooi in de benedenhoek.  Met de rust in zicht diepte STVV, met het tweede doelpunt van Verelst, de voorsprong uit.

Na de herneming poogde de thuisploeg de druk op te voeren en de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen.  De geruststellende 4-1 liet niet lang op zich wachten en na amper vijf minuten is het opnieuw Verelst die het werk van de ploegmaats afrondde.

Karolien Meykens en Jessy Torreele kwamen nog in de ploeg voor Marlies Verbruggen en Meeus.
Net voor affluiten kwam er nog een doelpuntje bij, Verelst met haar vierde goal van de dag en reeds haar zesde van dit dit prille seizoen.

Volgende week is er de topper tussen STVV en KVK Tienen op Staaien.
(Abonnees van de heren hebben gratis toegang tot de vrouwenwedstrijden).