KAA Gent Ladies
tweFC Twente
Datum: 13/12/2013 20:30
Competitie: BeNe League
Speeldag: Speeldag 14
Nieuwe opdoffer voor Gent Ladies
Nieuwe opdoffer voor Gent Ladies
Foto: © SC

Speeldag 14 van de BeNe League zit er op. AA Gent moest zware klappen incasseren tegen FC Twente, dat zo leider blijft. Ook op de andere velden waren vooral de Nederlandse ploegen aan het feest.

AA Gent - Twente 0-9

Gent begon zijn eerste wedstrijd met Jurgen Vernaillen als hoofdcoach. Hij volgde Segers op bij de Gentse dames, hij stopte na de 0-8 nederlaag tegen Standard twee weken geleden.

Met de komst van leider en regerend kampioen Twente kreeg Vernaillen geen groot welkomstgeschenk. De schade beperken leek de voornaamste bekommernis bij Gent, maar na een kwartier was het al 0-3. Roord, Dekker en Spitse zorgden voor de doelpunten. Een tweede doelpunt van Anouk Dekker zorgde al voor een zware ruststand.

Na de pauze dikten Jansen en Pieëte met elk twee doelpunten de stand nog wat aan, Sherida Spitse - zij trekt in januari naar Noorwegen en speelde haar voorlaatste match in loondienst van Twente - mocht ook nog haar tweede van de avond maken. Een hele zware 0-9 werd het zo, waardoor de Tukkers uiteraard leider blijven in de stand. Gent blijft dertiende. 

Ook op de andere velden waren vooral de Nederlandse teams aan het feest, enkel Lierse hield Telstar knap op een doelpuntenloos gelijkspel. In Heerenveen - Utrecht scoorde Vivianne Miedema twee keer, meteen goed voor haar 22e en 23e doelpunt in veertien wedstrijden.

Alle uitslagen:

Antwerp - ADO Den Haag 0-3
Anderlecht - Ajax 1-4
Heerenveen - Utrecht 3-1
Club Brugge - PEC Zwolle 1-4
Lierse - Telstar 0-0
OH Leuven - Standard 2-3
(Lees HIER het verslag)