Clasico in het vrouwenvoetbal ... en daar kan Lierse van profiteren
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties

Standard - Anderlecht en Lierse - Gent in play-off 1

Clasico in het vrouwenvoetbal ... en daar kan Lierse van profiteren
Foto: © Louis Evrard

In de Super League zitten we na vanavond halfweg de play-offs. Het blijft vooralsnog erg spannend, want de top-3 zit binnen twee punten.

Standard telt na een zes op zes in play-off 1 plots 21 punten, twee meer dan Lierse en Anderlecht. Het ontvangt in Angleur op de Académie Dreyfus paars-wit. Die wedstrijd kan al een mooie indicatie zijn op de mogelijke titelmatch binnen drie weken in Tubeke tussen beide teams.

De Rouchettes kunnen mits winst plots vijf punten loskomen op Anderlecht, terwijl bij paars-wit de boodschap meer dan duidelijk lijkt: 4 keer winnen en de titel pakken, komaf maken met de mindere prestaties in play-off 1 én de bekerfinale.

Lachende derde?

Lierse kan na vanavond de lachende derde zijn. Voorwaarde is dan wel dat het in eigen huis wint van AA Gent. "En Gent ligt ons niet al te goed", beseffen ze bij Lierse: 0-0 thuis, 1-1 in Gent in de reguliere competitie.

In play-off 2 trekt OH Leuven naar Genk. Het moet dan ook dringen eens aanknopen met een overwinning als het nog van de laatste plaats wil wegkomen dit seizoen. Genk kan mits winst zeker zijn van een verlengd verblijf in eerste klasse, net als Tienen als het wint van Heist.

Meer nieuws

Meer nieuws