Speeldag: Speeldag 12
Anderlecht wint de Clasico van Standard bij de vrouwen

Anderlecht wint in Tubeke van Standard met 2-1

De vrouwen van Anderlecht hebben een erg goede zaak gedaan door in de Clasico in eigen huis te winnen van Standard. Ze zijn nu alleen leider, met drie punten meer dan de Rouchettes.

Niemand minder dan Frank Acheampong kwam de aftrap geven in het Nationaal Voetbalcentrum in Tubeke. Niet dat hij erg warm zal zijn geworden van de eerste 45 minuten die hij voor de kiezen kreeg, want in een koude vrijdagavondlucht blonk paars-wit uit in inefficiëntie.

Vooral Wiard kreeg een aantal erg goede kansen, waarvan 1 opgelegde. Maar we gingen rusten bij 0-0, al was het licht in die eerste helft ook letterlijk al eens uitgegaan door een korte stroompanne. Na de rust claimde Wajnblum een penalty na een trekfout van Nelissen, maar ze kreeg hem niet.

Stilstaande fasen maken het verschil

Even later was het dan toch prijs: een vrije trap van Crammer ging via de lat terug het veld in, Jaques kon uiteindelijk van erg dichtbij binnen koppen. Paars-wit kwam nu onder stoom en even later stond het al 2-0, na een corner die aan de tweede paal werd binnengekopt.

Het kon zelfs nog 3-0 worden via Jaques, maar in een waanzinnig slot kwamen de bezoekers er toch nog flink uit. Verder dan de aansluitingstreffer kwamen ze echter niet meer, waardoor paars-wit nu alleen leider is met drie punten meer dan Standard en vier dan Lierse.