Competitie: Super League
Speeldag: Speeldag 2
Super League vrouwen: de nul is er na leuke wedstrijd af voor Tienen en Heist

Tienen en Heist delen de punten na leuke wedstrijd: 2-2

Gisteren hadden we al drie wedstrijden van speeldag 2 in de Super League vrouwen, vandaag eindigden Tienen en Heist deze ronde. Na een beklijvend duel pakten beide ploegen hun eerste punt van het seizoen: 2-2.

Aernout Van Lindt in Tienen

Het Bergéstadion in de suikerstad was het decor voor een altijd leuk duel tussen Tienen en Heist. Beide teams speelden vorig jaar nog in eerste nationale, maar promoveerden dit seizoen naar de Super League.

De thuisploeg werd de voorbije drie jaar kampioen in eerste nationale en begon dan ook lichtjes als favoriet aan de partij. Maar na vijf minuten konden we de wedstrijd al herschrijven. Meeus profiteerde van een foutje in de communicatie en tikte de 0-1 in een lege goal binnen.

Wereldgoals aan beide kanten

Het signaal voor Tienen om de wedstrijd in handen te pakken. Voetballend gezien was het baas, maar het leeuwendeel van de pogingen gingen in het blok.

Ook Jassina Blom kreeg een aantal kansjes, maar die werden in eerste instantie nog weggewerkt. En toen was daar een boogbal vanop 25 meter, perfect in de winkelhaak. Vanuit de tribunes hoorden we grappig dingen als: "Hey ref, laat toch eens spelen man ... ik bedoel vrouw", verwijzend naar het veelvuldig fout fluiten van de vrouwelijke scheidsrechter.

Meeus-Blom 2-2

Het slotakkoord van de eerste helft was dan weer voor Heist, die vlak voor de koffie als een donderslag bij heldere hemel terug op voorsprong kwamen. Ook hier was de afwerking na dito voorbereidend werk klasse.

De hemelsluizen waren opengezet, maar een kansenregen kregen we na de pauze niet. Zo leken we af te stevenen op een verrassende 1-2 voor Heist, tot tien minuten voor tijd ook Blom (met het hoofd deze keer) haar tweede van de namiddag maakte.

Tienen claimde nog een strafschop na een handsbal en het kwam er nog een paar keer dicht bij, maar Lynn Senaeve hield met enkele knappe reddingen het gelijkspel op het scorebord.