Speeldag: Speeldag 3
Lierse Vrouwen tonen mannen de weg: kloppen Anderlecht en zijn nieuwe leider

Lierse Vrouwen winnen met 1-0 van Anderlecht

Terwijl de mannen van Lierse helemaal onderaan de stand staan in de tweede klasse, doen de vrouwen het een pakje beter. Zij klopten vanavond Anderlecht met het kleinste verschil en zijn voorlopig leider in de Super League.

De Lierse Toppers zijn met ambitie aan het nieuwe seizoen begonnen en willen na de Beker van België vorig jaar ook eens de titel pakken. Na winst tegen Tienen (4-0) en een gelijkspel in en tegen Standard (1-1) moest nu Anderlecht voor de bijl.

Paars-wit had wel 6 op 6 gepakt en was dus een te duchten tegenstander. Al na tien minuten kwam Lierse echter op voorsprong via Jana Coryn. Zij maakte er al drie op de openingsspeeldag en moest vorige week geblesseerd toekijken.

Crammer op de paal

In een verder felle en bijwijlen erg leuke partij zag Pauline Crammer haar gelijkmaker op de paal uiteenspatten. Ook na de rust bleef de wedstrijd gelijkopgaand en interessant om volgen, maar gescoord werd er niet meer.

En zo is Jana Coryn voor de tweede keer in drie wedstrijden matchwinnaar en kunnen ze op het Lisp dan toch een beetje vieren: 7 op 9 is voldoende om voorlopig even leider te zijn, al kan Gent zich morgen naar 9 op 9 wurmen. Speeldag 4? Dan staat er Gent - Lierse op het appèl.