Opschudding in Super League: Anderlecht verschalkt Standard in hol van de leeuw
Redactie

Een topper pur sang stond op vrijdagavond op het programma in de Super League bij de vrouwen. En we kregen een echte nagelbijter voor de kiezen. Gewonnen door de underdog, jawel.

Anderlecht was voor het begin van het seizoen bij ons titelfavoriet nummer 1, maar tot op heden hadden ze van die verwachtingen nog niet al te veel ingelost. Een middelmatig seizoensbegin was het voor paars-wit, dus de uitmatch op de Académie Dreyfus in Luik zou wel eens moeilijk kunnen worden.

Maar al na twee minuten scoorde Tison tegen haar ex-club de 0-1 voor Anderlecht, al maakten de Rouchettes nog gelijk voor de koffie via Van Eynde. Na de pauze was het dan aan Gorniak om haar duivels te ontbinden voor Standard: 2-1 halfweg de tweede helft, dan toch een Luikse overwinning?

Niet dus, want Anderlecht had het slotakkoord. Ella Van Kerkhoven deed de wedstrijd een ultieme ommezwaai maken. Paars-wit kruipt zo in de stand dichter bij Standard en maakt de titelstrijd weer flink wat spannender.