ohlOH Leuven
stvSTVV
Datum: 24/10/2021 21:00
Speeldag: Speeldag 12

OHL gaat los op aanvallend vlak in laatste kwart van de wedstrijd en boekt ruime en broodnodige zege

Hun gelijke spelen tegen Standard en Anderlecht toonden aan dat OHL en STVV echt wel wat te bieden hebben, ondanks dat beide teams in de rechterkolom vertoeven. OHL had het meest nood aan punten en was ook de ploeg die op de juiste momenten toesloeg en zo nog ruim won.

Veel initaitef van bij de aftrap bij Leuven, dat de punten natuurlijk nodig heeft. De meeste aanvallen kwamen zeker van de thuisploeg, maar bij balverlies was het wel oppassen geblazen met die vinnige en dribbelvaardige spelers in de STVV-aanval.

Bij een door Romo weggeven hoekschop - op een schot van Cacace dat naast zou gaan - leek het al mis te gaan voor OHL. Hayashi tikte de verlengde hoekschop binnen, maar de VAR keurde de 0-1 af wegens buitenspel. Vlak hierna had Mercier dan weer de 1-0 aan de voet. De spelmaker kraakte zijn schot en mikte voorlangs.

Een ander spelbeeld toch na de pauze met een STVV dat meer de bal ging opeisen. Lavalée haalde ook eens stevig uit, Romo bracht redding. Het was nog maar de prelude van een volgende poging: ditmaal ging de afstandsknal van Lavalée via de paal binnen. Tussendoor had ook OHL de weg naar doel gevonden: Al-Tamari had Kaba de 1-0 aangeboden.

Die treffer werd dus snel uitgewist, maar even snel werd die marge van één doelpunt ook weer hersteld na een knal van Schrijvers. Het penaltydoelpunt van Kaba, nadat Leistner zijn tweede geel pakte, deed de boeken toe. Maertens deed er een schepje bovenop met een heerlijke 4-1. Het zijn vooral heel belangrijke punten voor OHL.