03/02/2018 30/06/2018 VfL Wolfsburg
05/07/2022 30/06/2026 AC Milan
01/09/2023 30/06/2024 Nottingham Forest

Biografie

Divock Origi werd op 18 april 1995 in Oostende geboren en is de zoon van Mike Okoth Origi, een voormalig Keniaans international en voormalig speler van KRC Genk. Origi begon met voetballen bij KFC De Zwaluw Wiemismeer en ging vervolgens naar KRC Harelbeke en KRC Genk. In 2010 verliet Origi Genk en sloot hij zich bij LOSC Lille aan. Daar maakte hij op 2 februari 2013 tegen Troyes zijn profdebuut. Hij had aan 6 minuten genoeg om meteen te scoren. Aan het einde van het seizoen werd Origi bijna elke wedstrijd invaller en werd hij in 2013 zelfs de invaller die het vaakst inviel in Ligue 1. Het seizoen nadien werd Origi steeds vaker gebruikt en werd hij een vaste waarde.

Divock Origi bij Liverpool

Op 29 juli 2014 tekende Origi een vijfjarig contract bij Liverpool, maar hij werd meteen een seizoen uitgeleend aan LOSC om zijn stage af te maken. Origi scoorde op 15 maart 2015 tegen Rennes de 1e hattrick uit zijn carrière. In de zomer van 2015 keerde Origi terug van zijn uitleenperiode bij Lille om bij Liverpool te komen. Onder Brendan Rodgers had Origi geen inbreng in het team, maar dan werd Jürgen Klopp er trainer. Origi begon te spelen, scoorde een hattrick tegen Southampton en maakte in de laatste minuut gelijk tegen West Bromwich Albion. Maar vanaf januari 2016, na een aantal kleine blessures, werd Origi gedegradeerd naar de bank en werd hij een echte supersub.

Champions League-winst voor Origi met Liverpool

Op zoek naar speeltijd en met het WK 2018 op komst aan het einde van het seizoen, werd Origi uitgeleend aan Wolfsburg, waar hij zich geleidelijk aan als basisspits van de Duitse club profileerde en in zijn 1e maanden vrij regelmatig scoorde. Na een moeizame start van het seizoen 2018-2019 ging Origi ook bij Liverpool schitteren, vooral in de Champions League. Op 7 mei 2019 scoorde Origi 2 doelpunten in de terugwedstrijd van de halve finales tegen Barcelona (4-0). In de Champions League-finale in het Estadio Metropolitano verdubbelde Origi in de 87e minuut de voorsprong en won Liverpool zijn 6e Champions League (2-0). Daarmee voegde Divock Origi zich bij Eric Gerets, Daniel Van Buyten en Simon Mignolet in de exclusieve kring van Belgische Champions League-winnaars. Origi werd ook de 1e speler die 100% scoorde in de competitie (3 schoten en 3 goals) en de 2e Belg in de geschiedenis die scoorde in een Champions League-finale na Yannick Ferreira Carrasco in 2016.

AC Milan haalt Origi

In de zomer van 2022 sloot Origi zich in de zomer van 2022 transfervrij bij AC Milan aan. Gehinderd door een aantal fysieke problemen speelde Origi nauwelijks voor de Rossoneri.

Origi bij de Rode Duivels

Origi (32 caps en 3 doelpunten) was in de 23-koppige selectie van Marc Wilmots voor het WK 2014 in Brazilië de verrassing. Origi debuteerde op 26 mei 2014 voor de Rode Duivels op 26 mei 2014 in een 5-1-zege op Luxemburg. Op 22 juni scoorde hij op het WK tegen Rusland zijn 1e doelpunt (1-0). Zo hielp hij België de 1/8-finales te bereiken. Ook zat Origi in de selectie voor Euro 2016, maar voor de WK's 2018 en 2022 zat hij niet in de definitieve selectie.