Anderlecht - BIIK Kazygurt

Vrouwen Anderlecht tonen weerbaarheid in Champions League, maar moeten vol aan de bak in Kazachstan

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Anderlecht
| 0 reacties
Vrouwen Anderlecht tonen weerbaarheid in Champions League, maar moeten vol aan de bak in Kazachstan
Foto: © photonews

Europees voetbal in het Lotto Park op donderdagavond, waar de vrouwen van Anderlecht in de zestiende finales van de Champions League aantraden tegen BIIK Kazygurt.

Na de voorrondes met Linfield, PAOK en vooral LSK Kvinner te hebben overleefd, kregen de troepen van Patrick Wachel in de zestiende finales met BIIK Kazygurt een stugge, maar weinig aantrekkelijke tegenstander voor de kiezen.

Matige eerste helft

De coach verraste niet echt met zijn opstelling, al had hij wel een basisplaats voorzien voor Mariam Abdulai Toloba in plaats van Laura Rus. In een matige eerste helft was de angst om een doelpunt te slikken bijwijlen groter dan de zin om zelf voor een doelpunt te gaan.

Dat het bij de koffie 0-0 stond? Dat was dan ook geen al te grote verrassing. Na de pauze kregen we echter wél doelpunten te zien en ook de nodige consternatie. Toen Babshuk over de knie van Merchiers ging liggen, floot de Engelse ref prompt een elfmeter.

Koud kunstje voor Litvinenko, die zo de Kazachse bezoekers op rozen wist te zetten. Paars-wit wist dat het met de moeilijke uitwedstrijd binnen twee weken voor de boeg absoluut (meermaals) moest scoren om een goede uitgangspositie af te dwingen.

Weerbaarheid

Tot overmaat van ramp werd de ingevallen Laura Rus ook nog uitgesloten met twee gele kaarten en zo leek het een enerverende avond in mineur te gaan worden voor RSC Anderlecht. Al bleef men leven op goede hoop in het Lotto Park.

Halfweg de tweede helft kopte Vanhamel een corner van Merchiers ook tegen de touwen, goed voor nog wat extra schwüng in de ploeg. Met tien tegen elf pompten de paars-witte vrouwen door, maar het winnende doelpunt viel niet meer. Er zal gescoord moeten worden in Kazachstan, wil Anderlecht naar de achtste finales.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Champions League