Red Flames knokken terug tegen Japan en tanken vertrouwen richting EK
Aernout Van Lindt Sander De Graeve
Aernout Van Lindt en Sander De Graeve vanuit Leuven

Belgian Red Flames houden Japan op een 1-1 gelijkspel

De Belgian Red Flames hebben hun laatste rechte lijn richting EK goed ingezet met een gelijkspel tegen topland Japan. De Flames hadden het een uur lastig, maar kwamen dan - zoals wel vaker - helemaal los. 3000 fans genoten, binnen een maand is het écht van moeten.

• Belgian Red Flames in aanloop naar EK
  • Grootmacht Japan (6e op FIFA-ranking) profiteert van foutje achterin
  • Van Gorp kopt mooie gelijkmaker binnen

De Belgian Red Flames mochten voor om en bij de 3000 supporters - toch niet weinig voor een oefenwedstrijd aan Den Dreef op een dinsdagavond - aantreden. Niet dat het de Belgische nationale ploeg meteen inspireerde tot het spelen van een lekkere pot voetbal. De bezoekers uit Japan - nummer 6 op de FIFA-ranglijst en dus absoluut geen klein bier - waren in de eerste helft de beste ploeg.

Cayman kwam een keertje dicht in de buurt bij Yamane, die ook moest redden op een kopbal van De Caigny. Verder was het Diede Lemey die zich een paar keer moest laten gelden, terwijl de Japanners ook een bal op de lat zagen uit elkaar spatten. Al met al een logische ruststand: 0-0 op de teller en een en ander bij te sturen voor bondscoach Serneels.

In de eerste helft zat het namelijk tactisch niet altijd even goed, al werden er ook geen karton kansen weggegeven. Na de pauze was dat ook niet het geval, maar enkele kleine foutjes werden afgestraft. Eerst kwam Zeler nog met de schrik vrij, even later was het wel prijs voor Sugasawa nadat Biesmans naast de bal heen trapte.

Het maakte de Flames plots wel wakker, die meteen op zoek gingen naar de gelijkmaker en er voetballend veel beter uitkwamen. Na een goede actie was de voorzet van Cayman op de stropdas, Van Gorp kon bij haar comeback meteen tegen de touwen knikken: 1-1, alles te herdoen met nog om en bij de twintig minuten voor de boeg.

De Caigny en Biesmans kwamen nog dicht bij de 2-1, voor de doelpunten had Cayman ook al eens naast een halfleeg doel geschoten na een fout van de Japanse keepster. Toch mogen de Flames tegen een groot land als Japan erg tevreden zijn met een gelijkspelletje. Een opsteker in het zware programma, met ook nog Frankrijk en Spanje voor de boeg.