Datum: 27/10/2015 14:00
Competitie: EK
Speeldag: Speeldag 3
#Flametime: Biesmans en Wullaert zetten België op weg naar klinkende overwinning

Belgian Red Flames winnen opnieuw overtuigend van Bosnië-Herzegovina

De Belgian Red Flames hebben ook hun tweede EK-kwalificatiewedstrijd tot een goed einde gebracht. In en tegen Bosnië-Herzegovina werd met 0-5 gewonnen, nadat eerder ook al thuis van dat land werd uitgehaald.

In Zenica stond de tweede wedstrijd van de weg naar het EK 2017 in Nederland op het programma. Na de thuismatch tegen Bosnië-Herzegovina - een klinkende 6-0 overwinning aan Den Dreef - werd nu ook in Bosnië gewonnen.

Al liep de score deze keer niet zo snel hoog op. Was het in Leuven nog 5-0 aan de rust, dan had België nu amper een keer gescoord tegen de stugge thuisploeg. Julie Biesmans brak uiteindelijk de ban.

2x Biesmans, 2x Wullaert

Halfweg de tweede helft maakte de speelster van Standard de wedstrijd monddood met haar tweede van de namiddag. In de slotfase dikte Tessa Wullaert - ex-Standard, nu Wolfsburg - de score aan met ook twee doelpunten. Invalster Demoustier maakte de forfaitcijfers rond.

0-5 en zo een doelsaldo van 11-0 na twee ontmoetingen in de groep. Volgende maand wacht een duel met Servië, thuis in Leuven. Later volgen ook nog duels tegen Estland en Engeland.

België speelde met bovenstaande basiself. Opvallend daarbij: Nicky Van den Abbeele, pas dit jaar omgeschoold bij Lierse tot verdedigster, mocht starten naast Elien Van Wynendaele.

Die speelster van Gent deed het thuis tegen Bosnië en in een oefenmatch tegen Polen ook al goed en mag een derde 'clean sheet' op rij bijschrijven. Yüceil nam op het middenveld de plek in van de geblesseerde De Caigny.